Burkina Faso - titel

LANDINFO GUINEE
 

Guinee is een land in West-Afrika en ligt aan de Atlantische Oceaan. Het grenst verder aan zes andere landen: in het oosten aan Ivoorkust en Liberia, in het westen aan Guinee-Bissau, in het zuiden aan Sierra Leone en in het noorden aan Senegal en Mali. Guinee is ongeveer zes keer zo groot als Nederland. De hoofdstad heet Conakry.

 

 In het land wonen ongeveer 12 miljoen mensen. Die behoren tot 24 verschillende bevolkingsgroepen, elke groep heeft zijn eigen taal. De officiŽle taal van het land is Frans. Van de totale bevolking is 89 procent moslim, 7 procent christen en 4 procent van de mensen heeft een andere religie.
 

 


De GuineeŽrs leven vooral van de landbouw, veeteelt, handwerk of kleine bedrijfjes. In sommige streken verdienen mensen geld met de verkoop van rode palmolie. Aan de kust is de visserij belangrijk. De gevangen vissen worden op de markt verkocht.

 

 

De vlag van Guinee bestaat uit drie verticale banen: rood, geel en groen. Rood staat voor de moeite die het gekost heeft om de onafhankelijkheid te krijgen en voor het bloed van de mensen die daarvoor gestorven zijn. Geel wijst op de rijkdom in de bodem zoals goud, diamant, bauxiet en ijzer. Groen staat voor de vele planten van het land en vooral voor de bossen in het zuiden en de savanne in het noorden.

TIP: we hebben een power point gemaakt waarmee je Guinee kunt leren kennen.

Tekst: Missio Nederland, 2021
FotoĎs: Missio Zwitserland/Brunner