Burkina Faso - titel

EEN BRIEF VAN GERMAINE UIT GUINEE
 

Hallo allemaal,

Ik heet Germaine en ik ben 9 jaar. Toen ik nog heel klein was, ging mijn mama dood en daarom woon ik nu in het opvanghuis in Samoť.

Elke morgen na het opstaan ga ik naar de mis in de kerk van de parochie. Daarna gaan we weer terug naar ons huis waar we ons bed opmaken en de slaapzaal en de binnenplaats schoonmaken. En dan ga ik ontbijten: maÔspap, fonio (dat lijkt op kleine korrels rijst) of soms brood. Ik trek mijn schooluniform aan en dan heb ik les van 8 uur tot 12.30 uur. In de pauze vind ik het leuk om touwtje te springen.

Tussen de middag eten wij meestal rijst met een saus. En dan is het tijd voor de siŽsta, maar als de zusters er niet zijn spelen we verstoppertje. Als mijn huiswerk klaar is, lees ik vaak een stripboek. Na de studie moeten we nog allerlei taakjes doen: onkruid wieden, de wcís schoonmaken, water halen etc. In de tuin werken vind ik het leukste.

Daarna gaan we ons wassen en komen bij elkaar voor het avondgebed voordat we gaan eten. Voordat we gaan slapen vertellen we elkaar grappige verhaaltjes.

Elke zondag ga ik na de mis in de kerk naar de catecheseles. Ik heb twee beste vriendinnen en ik ben hier gelukkig. Mijn papa komt me elke week bezoeken en hij is trots op wat ik allemaal al kan.
Ik vraag aan God om alle kinderen op de wereld te zegenen en alle mensen die voor ons zorgen.

Groetjes van Germaine 

 


Fotoís: Missio Zwitserland/Brunner